Un Om al Faptei Mari


n drumul nostru pe Valea Bistricioarei, parcurgeam cu privirea verdele crud al vegetatiei. Seceta parca nu se abatuse prin aceasta vale, plina de flori si liniste.

Ne-am abatut din drum pentru a vedea Biserica de lemn Sfintii Voievozi din Bistricioara , la intrarea n comuna Ceahlau, construita de enoriasi n jurul anului 1775. Monumentul de la Bistricioara este inedit prin constructie si fresca. nsotiti de parohul bisericii, preotul IOAN IRINA, am putut vedea si interiorul bisericii. Icoane vechi, pronaosul cu un plafon drept, altarul sub doua bolti unghiulare si bolta naosului ca un trunchi de con sprijinit pe nervuri de lemn dispuse radial.

Ne-a atras atentia pictura de pe peretele nordic, executata n stil popular, de un necunoscut, pe o pnza lipita de zidurile lacasului. O viziune sugestiva si interesanta privind trei momente biblice care alcatuiesc Lumea de Apoi: Snul lui Avraam, Raiul si Iadul.O imagine impresionanta prin expresivitate si dinamism.

La iesirea din biserica, am auzit zgomote. Era o zi de vineri si satencele ncepusera pregatirea pentru masa obisnuita de duminica. Preotul IOAN IRINA, stie sa aiba grija de nevoiasii din parohie.

Emana atta bunatate si ntelegere ! Mereu aproape de oameni, mereu alaturi de copii. L-am privit cu respect pentru tot ceea ce face n satul de la poalele Ceahlaului. Am zarit n ochii trecatorilor, bucuria de a-l zari printre ei. Un bun exemplu pentru multi

Bunicel este preotul nost ne spunea o taranca. Are grija de noi, Dumnezeu sa-i dea sanatate!

Aceeasi urare, i-am facut si noi la despartire. Rar poti ntlni oameni care pot sa-ti lumineze viata chiar n nevoi

end