Justin Prvu, daruitor de har


ntlnirea cu bunul parinte Justin Parvu, si darul primit la Petru Voda, cartea "Marturii ortodoxe", avndu-l ca autor pe Arhimandrit Cleopa Ilie, ma determina din nou sa revin n lumea celor care prin lumina Cuvntului Dumnezeiesc au facut din stramosii nostri adevarati traitori ai mesajului divin.

"Cade-se celui ce nvata si nu face, ca, rusinndu-se de cuvintele sale, sa nceapa si el a lucra ntr-o buna zi".

(Sf.Ioan Scararul)

Parintele Iustin Prvu, un om al jertfei, al dragostei fata de semeni si natie. Nu l-au putut schimba nchisorile comuniste. n rugaciune a gasit forta, puterea de a merge mai departe, ca ziditor de suflete, ca om al faptei n slujba poporului sau."Credinta este moarta fara fapte si faptele fara dreapta credinta sunt moarte !"(Arhimandrit Cleopa Ilie-Marturii Ortodoxe)

La Sfnta Mnastire Petru Voda, duhovnicul romnilor, rabdator, si blnd deschide o fereastra pentru fiecare, prin rugaciune, si cuvinte de folos.

Un adevarat aparator al credintei ortodoxe strabune, un iubitor de neam, preocupat de vremuri , ndemnndu-ne mereu spre lumina, n cautarea mntuirii, fara teama, purtndu-l n noi pe Hristos, rugndu-ne nencetat la Maicuta Domnului.

Daca vom ajunge sa ni se impuna conditii straine adevarurilor noastre de credinta, Biserica neaparat se va rupe. Arta vrajmasului este de a mparti, divide si stapneste. E un principiu valabil dintotdeauna. Nici cei 12 apostoli nu au ramas n unitatea lor de la nceput, pe unul l-a dezmostenit diavolul. La crucea lui Iisus au ramas Maica Preamilostiva si alti vreo ctiva, restul s-au risipit, au fugit. Pna si Petru a fost rencadrat ntre apostoli. Asa este si la ora pe care o traim. Vremurile sunt mult mai grave acum, pentru ca atunci mai exista o sansa de revenire, cum s-a si ntmplat de altfel. Acum, nsa, nu mai e nici o sansa: ori Hristos, ori Satana! Pna acum mai mergea, cu carnetul de partid, renuntai la el, mai cu steaua n cinci colturi, mai cu crucea, dar de data asta nu se mai poate asa. Acum e transant: ori 666 si cardul, ori crucea! De-acum se alege si urmeaza un crestinism adevarat si un anarhism cu totul lepadat. Asa cum ne ntreaba la botez: Te lepezi de Satana si de toate lucrurile lui? Ma lepad de Satana si de toate lucrurile lui. Iata ca acum se mplinesc niste fagaduinte ale tale, puse deoparte mai de demult. La calugarie, n fata altarului, iarasi te ntreaba: De ce-ai venit, frate? Din vreo sila sau din vreo nevoie? De bunavoie am venit, Parinte. Dar nu stii ca ai durere, ai necazuri, ai amaraciune, ai lupta, ai crucea lui Hristos? Cu ajutorul lui Dumnezeu, da, Parinte. Ce avem noi crestinii si monahii care traim n acest gnd frumos al Maicii Domnului, ca sa ne putem mpotrivi vrajmasiei care s-a ridicat mpotriva noastra? Sa nu ne temem de zilele acestea care sunt cele mai favorabile pentru spalarea si dezbracarea noastra de omul vechi si mbracarea ntru Iisus Hristos, Domnul nostru. Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste n mine! E un prilej de fericire, ca sa ne luminam si sa ne ntarim pe calea mntuirii.(Pr . JUSTIN PRVU)2007

end