Demnitatea Stiintei


Revista ECOUL

Examene, putina emotie, inca un pas cu “demnitate” si dragoste pentru cultura si educatie. In periodicul de cultura si educatie, ” DEMNITATEA”, edidat de FUNDATIA “IOAN SLAVICI” din Timisoara, mi-a atras atentia un articol, intitulat “Demnitatea stiintei”.

Intotdeauna m-am aplecat cu respect in fata dascalilor mei.Ei au fost cei care mi-au dat sansa de a vedea dincolo de univers.Ei sunt cei care imi deschid uneori o fereastra pentru a privi ce se intampla dincolo de noi, invatandu-ma sa fiu demna, sa respect valorile traditionale, sa nu fiu indiferenta in fata durerii Neamului Romanesc.

Profesori de o rara noblete sufleasca, ( Prof.univ..dr.Titus Slavici, Prof.univ.dr.Dumitru Mnerie, Prof.unv.dr.Dumitru Tucu) azi prezenti in viata mea, trebuie sa le demonstrez ca invatatura lor imi este de folos, si voi incerca sa fiu demna de sansa pe care mi-au daruit-o

Nu avem voie sa neglijam ceea ce a mai ramas bun in tara noastra.Avem scoli inca sanatoase, chiar cele particulare, profesori care stiu ce au de facut pentru generatiile care vin.

Lor, invatatori si profesori, carturari, un pios omagiu “cu smerenie si temere”.

Mariana Gurza

end