Dumitru Puiu Popescu: Sărbători Fericite ! Hristos a Înviat !

12 Apr 2015 by admin, Comments Off on Dumitru Puiu Popescu: Sărbători Fericite ! Hristos a Înviat !

Odata cu venirea primãverii , mai mult ca oricând, simtim cã viata noastrã seamãnã cu o jucãrie în mâna timpului, iar timpul – care este mãsura lumii – seamãnã cu o balantã ce ne aratã cã la capãtul oricãrei ierni, viata si speranta rãmân o sansã pe care se poate conta …
Toate perceptiile noastre, toate lucrurile care ne înconjoarã, par, câteodatã, sã ne copleseascã.
Si viata pare o tranzitie obositoare între nastere si moarte.

Obositi de a fi si nefericiti spectatori ai propriilor noastre destine incomplete, asaltati de suferinta neîmplinirii si imposibilitãtii de a ne împlini, înconjurati de o realitate incertã si compromisã de zeul crud al relativitãtii, ne refugiem în credintã.
Ne adãpostim în credintã, crezând si sperând în zile mai bune.

Credem în Dumnezeu si ne rugãm pentru tot ceea ce nu avem.
Credem în evolutie si sperãm ca selectia naturalã sã ne facã pe toti mai buni si mai capabili.
Credem în libertate si suntem gata sã ne oferim viata pentru ca libertatea noastrã si a semenilor nostri sã fie respectatã.
Credem în ratiunea noastrã. Si, paradoxal, ratiunea noastrã încearcã sã ne convingã, cu dovezi solide, cã actul de a crede nu are bazã rationalã.
Dar chiar si ratiunea trebuie sã se încline în fata credintei. Pentru cã fãrã credintã nu am avea puterea sã trecem mai departe atunci când ratiunea insistã sã ne spunã cã totul este pierdut.
Credem în viatã si ne strãduim sã o facem cât mai bunã cu putintã pentru noi si pentru cei din jurul nostru.
Credem în Paradis si în Iad.
Credem în existenta unui scop ultim al vietilor noastre si nu ne sfiim sã-l cãutãm, sã-l urmãrim atunci când îl descoperim undeva în inima noastrã.

Asteptãm renasterea naturii, primãvara, care echivaleazã cu renasterea spiritului omenesc : arborii îmbracã strai nou de verdeatã si de floare, iar noi suntem gata pentru un nou început.

Primãvara aduce în sufletele si în casele noastre cea mai frumoasã sãrbãtoare crestinã, Sãrbãtoarea Sãrbãtorilor – Sfintele Pasti.
Sãrbãtoare a începutului vietii spirituale a crestinãtãtii,
Pastele comemoreazã în egalã mãsurã moartea, rãstignirea lui Iisus si resurectia, Invierea Sa, a treia zi, “dupã scripturi”, cãci orice sfârsit înseamnã nu mai putin un început.

In perioada Postului Mare, crestinii s-au pregãtit sã întâmpine cu suflet curat evenimente ca Floriile – Intrarea Triumfala a Mântuitorului în Ierusalim, Sãptãmâna Patimilor, Rastignirea si Punerea în Mormânt a lui Iisus si, mai ales, Invierea de a treia zi a Fiului lui Dumnezeu, Praznicul praznicelor Crestinãtii.

Pastele comemoreazã moartea, rãstignirea lui Iisus si preamãreste, totodatã, Resurectia, Invierea Sa, cãci orice sfârsit inseamnã, nu mai putin, un început.

Dorindu-vã, dragi colaboratori si cititori, de aceste Sfinte Sãrbãtori, sãnãtate deplinã, bucurie si spor in toate cele folositoare, sã ne luminãm cu prãznuirea, unii pe altii sã ne imbrãtisãm, mãrturisind, prin aceasta, credinta in ajutorul lui Dumnezeu si in biruinta tuturor românilor, oriunde ei se aflã in lume, asupra tuturor incercãrilor.

Fie ca lumina Invierii Mântuitorului sã se reverse asupra noastrã, ca si asupra întregii naturi, sã aducã bunã-întelegere, frãtietate între oameni, multa liniste în lume si întru toate bunã sporire !

Sãrbãtori Fericite !

Hristos a Inviat !

 

Dumitru Puiu Popescu

Director OBSERVATORUL, Toronto

4/11/2015

Sursa: http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14318

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii