Icoana Maicii Domnului “Pururea Fecioară” sărbătorită pe 17 octombrie
“Icoana Maicii Domnului „Pururea Fecioară” („Ever-Virgin”, „Avant la nativite et apres la nativite”, „Before Birth and after Birth the Virgin”), a fost adusa la manastirea moscovita Nikolaev Peskovsk de negustorul Alexei Grigorievici Mokeev, atunci cand acesta a intrat ca frate de manastire, In jurul anului 1780. De asemenea, el a donat manastirii Intreaga sa avere, dorind ca Icoana “Pururea Fecioara” sa ramana In chilia sa.
Arhimandritul manastirii, Macarie, a primit Icoana dupa moartea lui Alexei, dar considerand ca aceasta nu are o valoare prea mare, fiind pictata In ulei pe o panza prinsa de un lemn, el a instalat-o la poarta unei bisericute de langa manastire.
In anul 1827, capitanul Platon Osipovici Tavasev a descoperit faptul ca Icoana este facatoare de minuni. Mai Intai a zarit o lumina venind de la Icoana, noaptea, cand a trecut pe langa aceasta.
Altadata a visat ca va scapa de necazul sau (de problema care Il apasa) numai Inchinandu-se Inainea Icoanei „Pururea Fecioarei”. Procedand asa si rezolvandu-si problema, capitanul a relatat totul arhimandritului. Acesta a mutat Indata Icoana In interiorul manastirii, dorind chiar sa o Infrumuseteze.
Desfacand-o de pe lemnul pe care era prinsa, a observat ca pe lemn era pictata o alta Icoana a Maicii Domnului, mult mai frumoasa decat cea de pe panza de deasupra. Asadar, Icoana a ramas cea de pe lemn, prin mijlocirea Maicii Domnului avand loc vindecari In vreme de holera.”
Sursa: http://preasfantafecioaramaria.wordpress.com/