Cristina PUŞCAŞ: O nouă apariție editorială semnată de Sabina Măduța

9 Apr 2015 by admin, Comments Off on Cristina PUŞCAŞ: O nouă apariție editorială semnată de Sabina Măduța

„Niciodată Liman” un volum despre dragostea de poezie

Într-o atmosferă caldă şi prietenească a avut lansarea celui de-al cincilea volum de poezii al poetei Sabina Măduţa, intitulat „Niciodată Liman”, un volum selectiv, care va reuni şi numeroase poezii noi.

Evenimentul a fost organizat în sala de festivităţi de la Căminul Preoţesc, de pe strada Roman Ciorogariu, în prezenţa protopopului ortodox de la Oradea, pr. Dorel Octavian Rusu.

Sabina Măduţa s-a născut la 3 martie 1937, în satul Gepiş, comuna Lăzăreni, Bihor. Absolventă a Şcolii Medii Tehnice Medicale din Oradea şi a Institutului pedagogic din Bucureşti, unde se stabileşte. Revine la Oradea după pensionare. Publică poezie şi eseuri din anul 1984, iar în anul 1994 înfiinţează editura „Florile dalbe”, editând scriitori importanţi ca Valeriu Anania, Panait Istrati, Lena Constante etc. Este membră a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România din anul 1990. De asemenea, este membră şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti.

Volumul „Niciodată Liman” care a văzut lumina tiparului, în acest an, la Editura Aureo, este structurat pe opt capitole, în primele cinci regăsindu-se poezii deja publicate, în schimb, capitolele „Mirii făgăduinţei”, „Panta rhei” şi „Psalmii Mamei” grupează poezii scrise începând cu anul 2006 şi nepublicate până în prezent.

„Sabina Măduţa este o scriitoare consacrată care se destăinuie prin aceste poezii pe sine însăşi, e o carte de destăinuiri interioare. Pornind de la o profesie nobilă, cea de asistent medical, după ce a depus Jurământul lui Hipocrate, adaugă şi o terapie a sufletului”, a precizat pr. Protopop Dorel Octavian Rus. Momentul de lansare a fost presărat cu momente muzicale şi recitări de poezie, susţinute de Alexandrina Chelu şi Florian Chelu, Alexandru Sfârlea etc.

De asemenea, despre autoare şi opera ei au luat cuvântul Maria Vesa Aursulesei, respectiv prof. Anca Tomoioagă. „Sabina Măduţa scrie o poezie plină de dragoste de poezie. În primele volume abundă împlinira în poezie, când autoarea are inocenţa îndrăgostitului. Sabiana Măduţa se simte bine în liniştea pastelului, se simte în siguranţă în preajma sonetului”, a precizat prof. Anca Tomoioagă.

Cristina PUŞCAŞ

http://komunikator.ro

Oradea, aprilie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii